Zdravilna hipnoza

Ste že bili v stanju hipnoze?

Več, kot polovica vas bo na to vprašanje odgovorilo – NE. Pa je to res?

Spomnite se vožnje z avtomobilom. Med vožnjo pogosto intenzivno razmišljamo o problemih, obveznostih, tudi prijetnih dogodkih. Ko pridete na cilj ugotovite, da se pravzaprav ne spominjate dogajanja med vožnjo.

To stanje se opredeljuje, kot tipično stanje hipnoze.

Bo vaš odgovor na začetno zastavljeno vprašanje še vedno – NE?

Zdravilna hipnoza nam omogoča pogled vase, v svojo notranjost, kjer imamo vse odgovore, ki jih potrebujemo. Gre torej za kontakt z podzavestjo. Je izjemno močno orodje pri ugotavljanju resničnih vzrokov bolezni, podzavestnih procesov, vzorcev, želja. Lahko izboljšamo samopodobo, dvignemo samozavest ali pa samo popolnoma sprostimo um in telo. Lahko se osvobodimo strahov, fobij, opustimo nezdrave navade in zmanjšamo stres.

Stanje hipnoze je podobno dnevnemu sanjarjenju. To je neke vrste pozitivno »programiranje«. Prijeten občutek povzroči pomirjujoče govorjenje terapevta. V stanju hipnoze se umiri duh, spodbudijo pa se samozdravilne sposobnosti telesa.

Vsakdo doživlja hipnozo drugače. Nekateri imajo občutek zelo lahkotnega lebdenja, drugi občutijo rahlo ščemenje po telesu, občutek toplote, misli so redke in usmerjene, spet drugi pa imajo svoj lastni občutek česa drugega. Tu ni tipičnih, za vse poenotenih občutkov. So si pa vsi enotni v mnenju, da je to stanje, globokega občutka miru in zelo prijetnega, dobrega počutja.

V stanju hipnoze se običajno popolnoma zavedamo svoje okolice, zvokov, šumov in se kasneje v »budnem« stanju tudi spominjamo vsega, kar se je dogajalo med terapijo.

DELI

Fizioterapevtka in poznavalka mnogih znanj iz področja komplementarne in alternativne medicine Vesna vam bo z vsem svojim bitjem pomagala znova leteti. Fizioterapevtka po izobrazbi, a po duši še toliko drugega: najprej mamica, potem hči, vnukinja, sestra, terapevtka na mnogih ravneh in čuteče bitje, ki se zaveda pretanjenih energij vsega okoli sebe vam bo omogočila, da boste poiskali svoje izgubljene dele in boste fizično in psihično zdravi.